Вишукані страви ескарго: топ-5

2019/09/16

Вишукані страви ескарго: топ-5

Спочатку словом ескарго називали класичний рецепт запечених виноградних равликів по-бургундські. Зараз, коли молюски завоювали любов гурманів по всьому світу, його застосовують і для інших страв з равликів і навіть для самих равликів в будь-якому вигляді.

Фахівці компанії Escargot de Bourgogne займаються вирощуванням ескарго на екологічно чистих полях України: власноруч розводять, збирають і сортують продукт. Завдяки цьому ретельному процесу знамениті burgundy snails від компанії Escargot de Bourgogne екстра-класу. Після сортування кухарі компанії також готують молюсків і заморожують за спеціальною технологією.

Всі делікатеси у вигляді напівфабрикатів, які можна замовити на сайті інтернет-магазину оптом чи вроздріб, можна використовувати на приготування цих топ-5 вишуканих страв ескарго.

Ескарго з часниковим соусом

Дивно, як дуже простий інгредієнт здатний розкрити смак всього блюда. Часник – якраз такий компонент. У продажу на сайті Escargot de Bourgogne готові равлики по-бургундські, по-Лімузинські (з горіхами), по-Діжонські (з гірчицею) і Шафрано (з прянощами). І кожен з цих делікатесів стає тільки краще, якщо додати до початкового рецептом часник.

До речі, готувати ці страви дуже просто:

  1. Розігріти духовку до 200 градусів.
  2. Надіслати заморожених равликів, приправлених часником, запікати на 15 хвилин.
  3. Як тільки молюски придбають золотистий відтінок – можна подавати до столу.

Равлики, тушковані з грибами

Вишуканий делікатес виходить, якщо протушкувати напівготові ескарго з грибами. Можна використовувати печериці або лисички – за порадою французьких шеф-кухарів. Лісові гриби надають страві особливого смаку.

Щоб равлики, тушковані з грибами, були ще більш ніжними, блюдо заправляють вершками, а перед подачею на стіл збризкують лимонним соком.

Запечені молюски з морепродуктами

Ескарго і морепродукти – то унікальне поєднання, коли два незвичайних продукту добре доповнюють один одного. (Зазвичай в кулінарії, як і в моді і макіяжі, використовують тільки один акцент). Запікати в духовці з креветками, мідіями і кальмарами можна будь-який з продуктів Escargot de Bourgogne:

  • ніжне блюдо по-бургундські звучить більш м’яко;
  • горіховий присмак по-Лімузинські відтіняє і равликову філе, і морепродукти;
  • гірчиця в складі делікатесу по-Діжонські виступає вдалою приправою;
  • прянощі Шафрано не зайві і сподобаються найвибагливішим гурманам.

Ескарго в клярі

Це дуже просте блюдо, і тим не менше теж делікатес. Його можна запекти в духовці, а можна навіть обсмажити на сковороді. Все, що потрібно – попередньо зробити простий французький кляр з яєць і борошна і вмочити в ньому ескарго.

В українській кухні кляр вже давно став “своїм” і часто використовується при приготуванні відбивних або котлет. І равликів він теж доповнює ідеально.

Равлики з коньяком

Наостанок трохи шику. Куди без алкоголю в французької кухні? У всіх рецептах Escargot de Bourgogne використовується біле сухе вино, але з благородними напоями як з маслом – не зіпсувати ані кашу, ані ескарго. Сміливо поливайте равликів коньяком перед тим, як відправляти їх в духовку, і насолоджуйтеся вишуканим смаком справжнього французького блюда!